spot_img
22.3 C
București
joi, iunie 8, 2023
AcasăAnalizePreviziunile lui Deripaska: 250 de bănci americane vor cădea

Previziunile lui Deripaska: 250 de bănci americane vor cădea

-

Aproximativ 250 de bănci americane nu vor supraviețui crizei datoriilor care a început în Statele Unite, a declarat omul de afaceri Oleg Deripaska pe canalul său Telegram.

- Reclama -

„Acum este deja clar că aproximativ 250 dintre băncile regionale americane cu siguranță nu vor supraviețui acestei crize. Mai mult, primul călcâi a murit deja”, a scris Deripaska.

„Drama a început deja. Iar drama cu datoria de la Trezorerie, a cărei rată a crescut, și angoasa de a ridica plafonul datoriei naționale a SUA în Congres este unul dintre preludii”, a spus el.

După prăbușirea mai multor bănci mari din SUA și Europa , dintre care cea mai notabilă a fost Swiss Credit Suisse , temerile au început să răsune în Occident cu privire la viitoarea criză. În același timp, deponenții continuă să retragă bani de la instituțiile de credit: în Statele Unite din februarie până pe 10 mai au fost retrase din conturi 529 de miliarde de dolari, iar în zona euro în februarie-martie – aproximativ 89 de miliarde de euro. 

În același timp, rămâne incertitudinea în ceea ce privește perspectivele pentru datoria publică a SUA: secretarul Trezoreriei, Janet Yellen , a avertizat anterior că fără o decizie privind plafonul datoriei publice, guvernul nu va putea continua să își îndeplinească toate obligațiile, eventual până la 1 iunie. 

„În general, desigur, a fost mișto să ascultăm ultimii 10-15 ani din poveștile analiștilor de tip american că încă vom vedea această „criză economică chineză” din cauza datoriilor regionale ascunse și a problemelor unui real supraîncălzit. piața imobiliară din China. Cu toate acestea, vom vedea toate acestea în lunile următoare pe pământ american”, a spus Deripaska.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img