spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizePreviziunea Saxo Bank: Sfârșitul capitalismului in America

Previziunea Saxo Bank: Sfârșitul capitalismului in America

-

Saxo Bank din Danemarca și-a dezvăluit „prognozele de șoc” anuale pentru economia globală, care se bazează pe evenimente improbabile, dar care totuși ar putea afecta piețele financiare.

O colecție de previziuni pentru 2024, intitulată „Sfârșitul drumului”, își propune să arate cum lumea se apropie de sfârșitul „vechiului normal” și cum tehnologiile avansate „rezolvă probleme vechi, dar creează și altele noi, poate mai periculoase. ”Calea pe care a urmat-o lumea de la criza financiară din 2008 (geopolitică stabilă, inflație scăzută și rate ale dobânzilor) a fost perturbată în timpul pandemiei de COVID și se confruntă cu un „viitor incert” anul viitor, spun experții.

- Advertisement -

La mijlocul anului 2024, prețul petrolului va crește la 150 de dolari pe baril. Creșterea bruscă a prețurilor va stimula restructurarea economiei Arabiei Saudite, care va avea ca scop transformarea țării într-un „centru pentru turism, recreere și divertisment”. Pe acest fundal, regatul va face o încercare reușită de a cumpăra de la UEFA drepturile de a găzdui Liga Campionilor, unul dintre cele mai prestigioase turnee de fotbal din lume, și de a transforma competiția într-o Liga Campionilor globală.

Saxo Bank se așteaptă ca popularitatea medicamentelor bazate pe glucagon-like peptide-1 (GLP-1) pentru a combate excesul de greutate, care este deja considerat un „medicament minune pentru obezitate”, să crească în popularitate. Prețurile la medicamente vor scădea, iar în unele țări vor fi incluse în lista medicamentelor esențiale. Cu toate acestea, autorii prognozei avertizează că ușurința de a lua pastilele va determina oamenii să renunțe la exerciții fizice și să înceapă să mănânce mai multă junk food. Producția de medicamente va depăși cererea și „ratele globale de obezitate și problemele de sănătate asociate vor crește, ceea ce duce la niveluri de productivitate mai scăzute”.

- Advertisement -

Înainte de alegerile prezidențiale din 2024, guvernul SUA va fi obligat să mărească cheltuielile bugetare pentru a sprijini economia și a evita tulburările sociale. Presiunea inflaționistă din țară va continua, iar investitorii străini vor continua să retragă capitalul; în acest sens, cererea de obligațiuni de stat va fi slabă, „ceea ce va provoca o creștere bruscă a randamentului” asupra acestora. În încercarea de a normaliza costurile îndatorării, guvernul va scuti veniturile din obligațiunile guvernamentale de taxe. „Această mișcare va semnala sfârșitul capitalismului, deoarece banii se vor muta de la corporațiile private la stat”, spun analiștii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img