spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăExternePresiune pe Netanyahu să demisioneze dacă va fi inculpat

Presiune pe Netanyahu să demisioneze dacă va fi inculpat

-

Premierul israelian Benjamin Netanyahu va trebuie să demisioneze sau va fi îndepărtat de la putere de coaliţia de guvernământ în cazul inculpării sale pentru fapte de corupţie, a declarat ministrul de Finanţe, Moshe Kahlon, informează site-ul postului France 24.

- Reclama -

Kahlon, liderul formaţiunii de centru-dreapta Kulanu, care face parte din coaliţia de guvernământ condusă de Netanyahu, a declarat că premierul israelian „nu ar mai putea să-şi exercite atribuţiile” dacă ar fi trimis în judecată.

În luna februarie, poliţia israeliană a recomandat autorităţilor judiciare, după mai mult de un an de investigaţii, inculparea pentru acte de corupţie a premierului Benjamin Netanyahu.

Anchetatorii Poliţiei au finalizat două dosare care îl vizează pe Benjamin Netanyahu. Este vorba de „Cazul 1000”, în care Netanyahu este suspectat că a primit cadouri de la oameni de afaceri în schimbul promovării intereselor, şi de „Cazul 2000”, referitor la o presupusă acţiune a premierului israelian de a ajunge la un aranjament prin care să obţină materiale media favorabile în cotidianul Yedioth Ahronoth în schimbul unor măsuri împotriva publicaţiei concurente Israel Hayom.

Potrivit anchetatorilor, după începerea actualului mandat, premierul Netanyahu a primit cadouri în valoare de aproximativ un milion de shekeli (circa 280.000 de dolari).

Premierul Benjamin Netanyahu a susţinut pe parcursul investigaţiilor că nu a comis nimic ilegal, argumentând că Poliţia „nu va găsi nimic pentru că nu este nimic de găsit”.
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img