spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăAnalizeAdrian Năstase la Moscova

Adrian Năstase la Moscova

-

Fostul premier român Adrian Năstase se află cu o delegație românească de experți și profesori universitari la Moscova, unde participă la conferința „Vecinătate și buna vecinătate în afacerile internaționale. O privire specială în ceea ce privește relațiile româno-ruse”, transmite Sputnik.

- Reclama -

Evenimentul este organizat în comun de Fondul „Gorchakov” de la Moscova și Fondul European „Nicolae Titulescu” de la București.

- Advertisement -

Din delegația românească mai fac parte fostul ambasador al României la Moscova (2004-2005), primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu; directorul Institutului științelor politice de apărare și istoriei militare, Mihail Ionescu; secretarul general al Fondului European Nicolae Titulescu, Florin Luca; directorul Centrului pentru politica externă și studii strategice (Universitatea din Craiova), Florin Pasatoiu și profesorul universitar Florin Rotaru (București, Stockholm).

Din partea Rusiei, la conferință participă directorul Fondului pentru diplomație publică „A. M Gorchakov”, Leonid Drachevski, doctorul în științe politice al Institutului Economiei Mondiale și Relațiilor Internaționale „E. M. Primakov”, Nadejda Arbatova, doctorul în științe politice și directorul de programe al clubului internațional „Valdai”, coordonatorul științific al Institutului European din cadrul Institutului de Stat de la Moscova pentru Relații Internaționale, profesor al facultății de economie și politică mondială al Universității Naționale de Cercetare Școala superioară de economie, Oleg Barabanov, directorul Centrului pentru studii europene și internaționale, Timofei Bordaciov, directorului departamentului 4 european al ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Boțan-Harchenko, consilierul directorului executiv al Fondului pentru susținerea diplomației publice „A. M. Gorchakov”, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (1997-2002), Valeryi Kenyaikin, precum și ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (2011-2016) — Oleg Malghinov.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img