spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizePreședintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Marian Oprișan, îi cere lui Klaus...

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Marian Oprișan, îi cere lui Klaus Iohannis să intervină după ce ministrul Dezvoltării a mărit cu 50% prețul de vânzare al locuințelor ANL

-

Președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Marian Oprișan, solicită implicarea președintelui Klaus Werner Iohannis în rezolvarea problemelor create de majorarea cu 50% a valorii prețului de vânzare al locuințelor ANL, prin ordin al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, PNL-istul Ion Ștefan „Grindă”. Marian Oprișan arată că această majorare nepermis de mare compromite însăși ideea de locuințe sociale pentru tineri deoarece metrul pătrat cu care se va vinde o locuință ANL devine egal cu metrul pătrat cu care vând locuințele dezvoltatorii imobiliari.

Redăm mai jos textul integral al scrisorii deschise semnată de președintele UNCJR, Marian Oprișan:

- Advertisement -

,,Înghețați prețurile locuințelor ANL la nivelul anului 2019

Scrisoare Deschisă adresată Președintelui României

- Advertisement -

Excelența Voastră, domnule Președinte Klaus Werner Iohannis, vă scriu aceste rânduri pentru a vă atrage atenția în legătură cu Ordinul nr. 3519/29 iulie 2020 semnat de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației prin care prețul de vânzare al locuințelor ANL a fost majorat cu peste 50%.

Prin acest ordin, valoarea de înlocuire pe metru pătrat a locuințelor ANL a fost stabilită, pentru 2020, la 2.996,00 lei/mp față 1.916,42 lei/mp cât era în 2019. Această majorare nepermis de mare a valorii de înlocuire compromite însăși ideea de locuințe sociale pentru tineri deoarece metrul pătrat cu care se va vinde o locuință ANL devine egal cu metrul pătrat cu care vând locuințele dezvoltatorii imobiliari.

Pe de altă parte, această majorare a metrului pătrat la locuințele ANL are loc într-o perioadă în care toți analiștii avertizează în legătură cu iminența producerii unei crize economice, iar datele statistice din ultima perioadă arată că numărul șomerilor este pe zi ce trece mai mare!

În mod normal, dacă s-ar fi preocupat să susțină tinerii care au nevoie de o locuință pentru a-și începe viața, Guvernul României ar fi trebuit să înghețe aceste valori ale locuințelor ANL, însă cei de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației nu par preocupați de susținerea acestor categorii sociale ci doar de posibile încasări suplimentare la bugetul de stat.

Excelența Voastră, domnule Președinte Klaus Werner Iohannis,

vă solicit să vă implicați direct în soluționarea acestei situații prin care Guvernul României sabotează cu bună știință tinerii și familiile tinere din țară prin majorarea cu 50% a valorii prețului de vânzare al locuințelor ANL.

Această majorare nu poate fi suportată de către cei care locuiesc în ANL-uri, mai ales în această perioadă dificilă în care criza economică și șomajul reprezintă amenințări imediate.

Înghețarea prețurilor la nivelul anului 2019, cel puțin până în 2022, reprezintă o gură de oxigen normală pentru aceste categorii sociale și Guvernul României are obligația să o ofere.

În speranța că veți lua atitudine față de această nedreptate comisă de către ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, vă asigur de toate bunele intenții ale administrației publice județene din România!”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img