spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăExternePreședintele spaniol al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a demisionat după scandalul...

Președintele spaniol al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a demisionat după scandalul vizitei cu rușii în Siria

-

Politicianul spaniel Pedro Agramunt și-a anunțat demisia din funcția de Președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu trei zile îniante ca adunarea să voteze demiterea sa.

- Reclama -

Motiunea prin care ar fi urmat să fie demis a fost întocmită după ce Pedro Agramunt s-a alăturat unei delegatii de parlamentari ruși cu care a mers la Damasc pentru convorbiri cu președintele Bashar Al-Assad. Intr-o sesiune din luna aprilie a acestui an, presedintelui APCE I s-au luat puterile de decizie.

Agramunt a declarat că vizita sa în Siria a fost făcută în calitatea sa de politician spaniol și este considerat ca un politician pro-rus care a făcut eforturi sa readucă Rusia în PACE după ce, în 2014, după anexarea ileaga a Crimeii, delegatiei ruse i s-au retras drepturile de vot și ea a boicotat sedintele Adunarii și nici nu și-a mai înregistrat o delegație pentru actuala sesiune a Adunarii parlamentare a Consiliului Europei.

Functia de președinte a PACE a fost preluată automat de vicepreședintele Adunarii, conservatorul britanic Sir Roger Gale, informeaza corespondentul Europei Libere la Strasbourg.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img