spot_img
31 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Vor să recunoaștem independența Kosovo pentru a întări poziția Occidentului...

Președintele Serbiei: Vor să recunoaștem independența Kosovo pentru a întări poziția Occidentului față de Rusia. Serbia va continua să urmeze o politică suverană

-

Serbia va continua să urmeze o politică suverană și va refuza să impună sancțiuni anti-ruse atâta timp cât va putea, a declarat duminică președintele sârb Aleksandar Vucic, comentând despre presiunea Occidentului asupra chestiunii republicii nerecunoscute Kosovo.

- Reclama -

„Trăim sub presiune în fiecare zi. Nu este ușor să urmăm o politică independentă și suverană. Atâta timp cât o putem suporta, vom duce o politică independentă și suverană. Este greu de spus, dar a fost dificil de spus 90 zile în urmă. Dar chiar și după 90 de zile, încă avem poziția pe care am luat-o în prima zi după începutul conflictului din Ucraina. Această presiune va preocupa Kosovo, nu pentru a o lăsa drept precedent. <…> Este important pentru ei să facă Serbia să semneze cât mai curând un acord cu albanezii, în primul rând, cu privire la recunoașterea independenței Kosovo, pentru că ar fi o soluție la toate problemele lor și ar întări poziția Occidentului față de Rusia”, a spus el.

- Advertisement -

Vucic a spus în repetate rânduri că țara sa sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Rusiei. El a mai anunţat că Belgradul suspendă exerciţiile armatei şi poliţiei cu toţi partenerii străini. El a menționat că Serbia a considerat Rusia și Ucraina națiuni frățești, regretă ceea ce se întâmplă în Europa de Est și este gata să ofere asistență umanitară Ucrainei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img