spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeCe aliați strategici ar vrea Putin

Ce aliați strategici ar vrea Putin

-

În condițiile „războiului hibrid angajat de Occident împotriva Rusiei”, președintele Vladimir Putin este gata să dezvolte relații politice și economice cu țări neutre, spun experții. La ședința Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, șeful statului a numit patru dintre ele – Iranul, Indonezia, Egiptul și Emiratele Arabe Unite, scrie agenția URA.ru.

- Reclama -

În cei șapte ani de existență, EAEU s-a transformat într-un ”organism economic și regional eficient și influent”, a declarat Putin în discursul său, subliniind că, anul trecut, în 2021, țările membre ale Uniunii au reușit să crească schimburile comerciale cu aproape 30%, ceea ce înseamnă 72,6 miliarde de dolari. Creșterea producției industriale a fost, potrivit lui Putin, de 5,3%, investițiile de capital au sporit cu 6,8%, volumul construcțiilor, cu 5,4%, cel al construcțiilor de locuințe, cu 12%, al schimburilor de mărfuri, cu 4,7%.

- Advertisement -

Arătând că, pe fondul confruntării declanșate de Occidentul colectiv, crește interesul pentru colaborare cu EAEU, președintele rus a precizat că se poartă negocieri în vederea încheierii unui acord complet de liber schimb cu Iranul, asemenea acorduri putând fi semnate cu Egipt, Indonezia și Emiratele Arabe Unite.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img