spot_img
15.7 C
București
joi, septembrie 29, 2022
AcasăAnalizePresedintele Serbiei: Sălbăticia şi comportamentul banditesc al autorităţilor din Kosovo nu are...

Presedintele Serbiei: Sălbăticia şi comportamentul banditesc al autorităţilor din Kosovo nu are limite

-

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a avertizat din nou sâmbătă că ţara sa „nu va permite un pogrom sau expulzarea poporului sârb” din Kosovo şi a acuzat autorităţile de la Pristina că încalcă normele juridice, transmite EFE.

- Reclama -

„Sălbăticia şi comportamentul banditesc al autorităţilor de la Pristina nu are limite. Nu există lucru, normă juridică, pe care să nu o fi încălcat”, a apreciat preşedintele sârb după o reuniune a Consiliului de Securitate Naţională dedicată situaţiei din Kosovo.

Serbia „nu va permite pogromul sau expulzarea poporului sârb”, a dat el asigurări.

Preşedintele sârb a afirmat că poliţia kosovară stabileşte în nordul Kosovo puncte de control „ilegale” şi a susţinut că reprezentanţii comunităţii internaţionale nu reacţionează la încălcările comise de autorităţile de la Pristina, „deşi recunosc că avem dreptate”.

Vucic a mai declarat că a avut vineri seară o conversaţie „deloc uşoară” cu trimişii speciali ai cancelarului german Olaf Scholz şi ai preşedintelui francez Emmanuel Macron, pe tema situaţiei din Kosovo.

Ceea ce cer reprezentanţii occidentali de la Serbia, a spus Vucic, este ca, „deşi să nu se recunoască (independenţa) Kosovo în mod direct”, să se recunoască ceva ce ei consideră a fi „realitatea”.

Vucic a criticat totodată faptul că SUA vor trimite ajutor militar tuturor vecinilor Serbiei, dar nu şi Belgradulu

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...