spot_img
32.9 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăExternePreședintele Serbiei: Occidentul șantajează Serbia prin violența kosovarilor. Să vă fie rușine

Președintele Serbiei: Occidentul șantajează Serbia prin violența kosovarilor. Să vă fie rușine

-

Occidentul șantajează Serbia prin violența kosovarilor, cerând eliminarea baricadelor din nordul Kosovo și Metohija, a declarat marți președintele sârb Aleksandar Vucic într-o adresă comună adresată presei cu Patriarhul Serbiei Porfirije.

„De parcă ar avea vreun drept, vin din Occident și ne amenință, cerând să fie înlăturate baricadele. Este mai important pentru tine să recunoști așa-numita suveranitate a așa-numitul Kosovo decât câți sârbi sunt uciși. Am exprimat-o în termeni simpli, astfel încât toată lumea să poată vedea adevărul”, a spus Vucic.

- Advertisement -

Potrivit președintelui sârb, sârbii au blocat doar acele drumuri care nu sunt folosite de nimeni în afară de ei. El a amintit, de asemenea, că autoritățile de la Pristina i-au înșelat de mai multe ori pe sârbii din Kosovo când au promis să înființeze o Comunitate a Municipalităților Sârbe, dar le-au refuzat dreptul de a vota la referendumuri și alegeri, când au confiscat clădirea comisiilor electorale și au arestat polițiștii sârbi. Președintele a cerut să fie respectată semnătura fostului secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen în temeiul acordurilor de la Bruxelles. Conform acestor acorduri, Kosovo nu poate avea armată, dar ei fac altrceva, a adăugat el.

„Toate acestea se fac pentru a-i alunga pe sârbii din nordul Kosovo și Metohija. Lucrăm cu reprezentanți internaționali – cu specialul UE Miroslav Lajcak, cu trimisul special al SUA Gabriel Escobar, cu toți ceilalți, folosim toate resursele, nu cruțăm nimic. eforturile de a păstra pacea. Și aceste amenințări isterice – „timpul tău se scurge”, „Kurti te va ataca”, „Grăbește-te, Kurti va ataca mâine” – să vă fie rușine tuturor,” a mai spus Vucic.

Vucic sa întâlnit cu Patriarhul Porfirije pentru a discuta despre situația din Kosovo și Metohija după ce Pristina i-a interzis Patriarhului să intre în Kosovo înainte de Crăciun.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img