spot_img
19.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăExternePreședintele Serbiei în Kosovo după asasinatul care a cutremurat Balcanii

Președintele Serbiei în Kosovo după asasinatul care a cutremurat Balcanii

-

„Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, va vizita Kosovo în zilele de sâmbătă şi duminică, 20 şi 21 ianuarie. Este o vizită grea şi riscantă şi o mare provocare de securitate, dar nu se poate discuta cu el pe această temă şi nici nu poate fi convins să renunţe”, a declarat ministrul sârb de interne, Nebojsa Stefanovic. „Asasinarea lui Oliver Ivanovic a provocat îndoieli şi face ca această vizită să fie mult mai complexă. Dar cu Vucic nu poate fi discutat acest subiect şi nici nu poate fi convins să renunţe. Nu se gândeşte că securitatea lui personală este pusă în pericol”, a declarat Stefanovic, adăugând că obligaţia Ministerului sârb de Interne este să asigure securitatea preşedintelui şi a sârbilor din Kosovo, transmite televiziunea de stat sârbă RTS.

- Reclama -

„Preşedintele doreşte să stea de vorbă cu oamenii. Doreşte să ştie ce îi apasă în acest moment. Doreşte ca prin prezenţa sa să le aducă linişte şi convingerea că nu sunt uitaţi. Este foarte important. Vucic nu va sta acolo 15 minute, pentru a se fotografia, aşa cum cred mulţi. Nu numai că vizita va dura două zile, dar el se va afla şi la nord, şi la sud de râul Ibar, va fi în tot acest timp cu poporul său”, a declarat ministrul sârb de interne, adăugând că preşedintele le va spune oamenilor „ce s-a făcut, ce se face şi ce vom face pentru ei”.

„Preşedintele a primit delegaţii ale sârbilor kosovari atunci când le-a fost greu şi a mers acolo când situaţia a fost complicată. Kosovo este parte a ţării noastre, dar unde nu deţinem control integral, dar, indiferent de aceasta, preşedintele are grijă de poporul care trăieşte acolo şi va continua să aibă grijă”, a declarat Stefanovic, adăugând că asasinarea lui Oliver Ivanovic a fost un act terorist, care a provocat îngrijorare, a rănit şi a vulnerabilizat oamenii şi singura modalitate de a-i linişti şi de a le readuce încrederea este o rezolvare rapidă a cazului. Ministrul sârb de interne a declarat că nu există o dorinţă sinceră a autorităţilor de la Pristina de a elucida cazul Ivanovic, subliniind că este total ilogic că Pristina a refuzat ajutorul organelor din Serbia pentru rezolvarea acestui caz

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img