spot_img
6.5 C
București
vineri, februarie 3, 2023
AcasăAnalizePreședintele Serbiei: Europa este în război. Iși doresc și Balcanii de Vest...

Președintele Serbiei: Europa este în război. Iși doresc și Balcanii de Vest și, desigur, Serbia în curtea lor

-

Europa este, de fapt, în stare de război, indiferent de ce ar spune politicienii de pe continent, a declarat luni preşedintele sârb Aleksandar Vucic.

- Reclama -

„Europa este de facto într-o stare de război, orice ar spune ei. Nu mai există toleranță <…>. Și își doresc curtea din spate – și Balcanii de Vest și, desigur, Serbia în curtea lor și vor să aibă lucrurile așa cum le doresc ei aici”, a spus el într-o adresă adresată națiunii.

Serbia s-a trezit sub o presiune colosală din partea Occidentului din cauza operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, a declarat luni președintele sârb Aleksandar Vucic.

„Prin o privire mai atentă la ultimele câteva luni, după începutul conflictului ruso-ucrainean <…> a devenit una dintre cele mai grave probleme pentru Serbia”, a spus el într-o adresă adresată națiunii. „În primul rând, este pur și simplu pentru că am mâncat în fața tuturor, pentru că nu am impus sancțiuni împotriva Rusiei și, de asemenea, din cauza incidentelor constante cauzate de regimul [prim-ministrul kosovar Albin] Kurti”.

Liderul sârb a spus în repetate rânduri că Serbia nu se va alătura sancțiunilor anti-ruse. Pe 10 noiembrie 2022, el a spus că țara sa va impune sancțiuni Rusiei „doar dacă va avea o sabie a lui Damocles atârnând deasupra ei”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img