spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei anunță că Europa va avea "probleme serioase cu aprovizionarea cu...

Președintele Serbiei anunță că Europa va avea „probleme serioase cu aprovizionarea cu alimente în această iarnă”.Prețul gazelor va ajunge la 6.000 de dolari SUA la 1.000 de metri cubi

-

Europa va avea probleme serioase cu aprovizionarea cu alimente în această iarnă, a avertizat duminică președintele sârb Aleksandar Vucic.

- Reclama -

„Ma aștept la probleme serioase cu aprovizionarea cu alimente în toată Europa [în această iarnă]”, a spus el într-un interviu pentru TV Prva.

„Totul va fi în regulă cu noi. Avem suficient de ceea ce au nevoie oamenii, chiar mai mult. Este o veste bună”, a spus el, adăugând că „nu mai acceptă cuvintele nimănui pentru nimic”. El a menționat că a făcut inventarierea stocului de cereale și gaze cu ajutorul serviciilor speciale sârbe. „Iarna aceasta este sub control. Oamenii vor trece prin ea și, în ceea ce privește următorul câștigător – unii vor supraviețui, dar alții nu”, a adăugat el.

Anterior, Vucic a prognozat probleme cu aprovizionarea cu energie electrică pe fondul crizei energetice globale, care va fi urmată de un război pentru alimente. El a avertizat că prețul gazelor la burse ar putea ajunge la 6.000 de dolari SUA la 1.000 de metri cubi în această iarnă. El a amintit că, datorită achizițiilor la timp de gaz rusesc, Serbia a fost scutită de problemele cu furnizarea de energie electrică.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img