spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăPublicitate PoliticăMinistrul PSD al Muncii: Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de...

Ministrul PSD al Muncii: Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă, pericolul vine în majorări ulterioare

-

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, care este cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precizând că pericolul vine în majorările ulterioare. El a precizat că nu există în niciun stat al Uniunii Europeană o asemenea măsură.

- Reclama -

„În acest moment nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă, pericolul vine ulterior în majorări ulterioare şi mai ales în rezolvarea inechităţilor din sistem, acolo unde avem nevoie de un impact bugetar. Însă ceea ce a venit acum scris, a venit scris de către nişte funcţionari din cadrul Comisiei Europene, care nu puteau scrie altfel pentru că acum discuţia politică finală nu este terminată”, a afirmat Budăi.

El a precizat că o asemenea măsură nu există în niciun stat al Uniunii Europene.

„Nu există în niciun stat membru al Uniunii Europene aşa ceva şi nici într-un PNRR al unui stat membru aşa ceva. Există doar raportări din punct de vedere statistic, nu o plafonare la un anumit procent şi mai ales până când, pentru 50 de ani de acum încolo”, a mai declarat ministrul Muncii.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img