spot_img
18.4 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei acuză UE la Bruxelles: Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei,...

Președintele Serbiei acuză UE la Bruxelles: Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu toate țările Uniunii Europene respectă integritatea teritorială a Serbiei

-

Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu toate țările Uniunii Europene respectă integritatea teritorială a Serbiei, a declarat președintele Aleksandar Vucic la sosirea joi la Bruxelles pentru o întâlnire UE-Balcanii de Vest.

- Reclama -

„Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei, dar noi respectăm şi integritatea teritorială a Serbiei”, ceea ce nu toate ţările UE o fac, a spus Vucic, în răspunsul la întrebările jurnaliştilor despre Ucraina şi sancţiuni.

Din cele 27 de state UE, doar cinci au refuzat să recunoască oficial independența autoproclamatului Kosovo, care a fost declarată în 2008 fără referendum, cu aprobarea SUA și a UE și fără acordul Belgradului.

Acum, liderii UE declară deschis că, pentru a adera la UE, Serbia va trebui mai întâi să stabilească pe deplin relațiile cu Kosovo și să-și recunoască efectiv independența.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...