spot_img
30.8 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizePreședintele Serbiei acuză UE la Bruxelles: Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei,...

Președintele Serbiei acuză UE la Bruxelles: Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu toate țările Uniunii Europene respectă integritatea teritorială a Serbiei

-

Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu toate țările Uniunii Europene respectă integritatea teritorială a Serbiei, a declarat președintele Aleksandar Vucic la sosirea joi la Bruxelles pentru o întâlnire UE-Balcanii de Vest.

- Reclama -

„Serbia respectă integritatea teritorială a Ucrainei, dar noi respectăm şi integritatea teritorială a Serbiei”, ceea ce nu toate ţările UE o fac, a spus Vucic, în răspunsul la întrebările jurnaliştilor despre Ucraina şi sancţiuni.

- Advertisement -

Din cele 27 de state UE, doar cinci au refuzat să recunoască oficial independența autoproclamatului Kosovo, care a fost declarată în 2008 fără referendum, cu aprobarea SUA și a UE și fără acordul Belgradului.

Acum, liderii UE declară deschis că, pentru a adera la UE, Serbia va trebui mai întâi să stabilească pe deplin relațiile cu Kosovo și să-și recunoască efectiv independența.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img