spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei acuză Occidentul că vrea distrugerea ordinii mondiale și se întreabă...

Președintele Serbiei acuză Occidentul că vrea distrugerea ordinii mondiale și se întreabă ce va face China

-

Occidentul va încerca să expulzeze Rusia din Consiliul de Securitate al ONU, dar Serbia va vota împotriva, a declarat vineri președintele sârb Aleksandar Vucic.

- Reclama -

„Sunt ghidat de un stoicism de fier și mă bazez doar pe fapte. Sunt aproape sigur că vor încerca să facă asta. Dacă reușesc sau nu, vom vedea. Pentru asta va fi nevoie de un vot cu două treimi. Serbia va vota Nu, nu există nicio îndoială. Va distruge ordinea mondială”, a spus agenția Tanjug, citat de el.

Vucic a spus că Occidentul ia în considerare trei posibilități – expulzarea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU, limitarea puterii de veto sau chestionarea faptului că Rusia este succesorul URSS.

„Ei pot restricționa dreptul Rusiei de a vota orice referitor la conflictul din Ucraina, dar pot extinde asta la orice are de-a face cu problemele de integritate teritorială în toată Europa. Ei pot spune, de asemenea, că Rusia nu provine din fosta Uniune Sovietică. Rusia a fost admisă ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU pe baza unor acorduri informale cu [președintele rus de atunci] Boris Elțin. Este scris în prevederea 3 a articolului 27, dar anticipez că sunt gata să se refere la articolul 108”, a spus el.

„Ar strica ordinea mondială, dar totul este deja ruinat. Pentru a realiza una dintre aceste două sau trei opțiuni, vor avea nevoie ca China să se abțină de la veto. Dar în ceea ce privește China, își amintesc cum i s-a acordat Chinei acest drept și Dumnezeu știe ce pot face ei. Dacă întrebi dacă se poate, dacă este departe, nu este departe și deja se fac planuri pentru asta. Pentru noi, este un dezastru din cauza Kosovo și Metohija”, a subliniat liderul sârb. .

Președintele american Joe Biden a declarat mai devreme că nu va ridica problema posibilei expulzări a Rusiei ca membru permanent al UNSC la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...