spot_img
18.2 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizePierderile Germaniei: 160 miliarde de euro

Pierderile Germaniei: 160 miliarde de euro

-

În Germania, ministrul federal al economiei estimează pierderi majore pentru țara sa, în contextul actualei crize energetice. Pe fondul achiziționării de energie din alte surse decât cele utilizate în trecut, cea mai mare economie europeană va pierde în acest an aproape 60 de miliarde de euro, a afirmat Robert Habeck la o conferință de specialitate la Berlin.

În anul următor, pierderile în economia germană ar putea ajunge la aproape 100 de miliarde de euro, în principal din cauza renunțării la energia din Rusia.

Potrivit lui Robert Habeck, este vorba despre 2% din produsul intern brut calculat de-a lungul anilor. Ministrul economiei a vorbit despre sume mari de bani care se vor pierde, „pentru că trebuie să cumpărăm mai multă energie”. Acești bani vor lipsi peste tot, în diferite sectoare, afectând în mod substanțial economia germană. Aceasta este situația macroeconomică, a afirmat politicianul ecologist. Criza, a explicat ministrul, a fost declanșată de pierderea unor cantități mari de energie care fuseseră planificate ca fiind sigure. Pe lângă furnizarea de gaze din Rusia, este vorba și despre energia nucleară din Franța, a spus el. Aproximativ două treimi din reactoarele nucleare franceze au cedat, a spus Habeck. În prezent, doar 28 din cele 56 de centrale nucleare din Franța sunt conectate la rețea. Potrivit ministrului federal al economiei, Germania a presupus în ultimul său test de stres pentru aprovizionarea cu energie electrică, primirea din nou a 50 de gigawați de energie de la centralele nucleare franceze până la Crăciun. Această presupunere s-a bazat pe comunicarea cu autoritățile relevante din țara vecină. Cu toate acestea, un test de stres recent din Franța a arătat un scenariu realist de numai 45 de gigawați, a spus Habeck. În acest moment, este important să menținem capacitatea de investiții a industriei germane, a subliniat ministrul federal al economiei.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...