spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei acuză Germania și UK că susțin Kosovo

Președintele Serbiei acuză Germania și UK că susțin Kosovo

-

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a declarat, la Paris, în urma discuțiilor cu înaltul reprezentant pentru Politica Externă și de Securitate al UE, Josep Borrell și cu trimisul special al UE pentru dialogul Belgrad – Priștina, Miroslav Lajčak, că urmează o situație foarte complicată în Kosovo și Metohia și că Priștina are sprijinul Germaniei și Marii Britanii. 

- Reclama -

„Ne așteaptă o situație foarte complicată în Kosovo și Metohia, în special pe 21 noiembrie, când albanezii vor începe cu amenzile, contrar Acordului de la Bruxelles”, a spus Vučić.

El a transmis că tema principală a discuțiilor cu Lajčak și Borrell a fost Kosovo și Metohia, adăugând că s-a reținut cu Lajčak mai mult timp pentru a vedea dacă există vreo modalitate de a se ajunge la o soluție de compromis.

„În acest moment nu văd că acest lucru este posibil, deoarece Priștina refuză să se comporte rațional și în conformitate cu dreptul internațional. Kurti încearcă de fapt prin acțiuni unilaterale să-i expulzeze pe sârbi din casele lor. Acest lucru mă îngrijorează și este ceva ce nu te poate lăsa indiferent. Din această cauză nu puteți să vă ocupați de alte lucruri”, a subliniat Vučić. 

Germania este cea care din Uniunea Europeană sprijină Priștina pentru fiecare mișcare a sa și nu o interesează că aceasta provoacă scandaluri, făcând mișcări care sunt contrare Acordului de la Bruxelles, a indicat Vučić.

Comentând declarația lui Kurti conform căreia centrul dialogului este recunoașterea reciprocă și la întrebarea cum reacționează interlocutorii din Uniunea Europeană, Vučić a spus reporterilor că luni va avea loc o întâlnire a miniștrilor de externe ai Uniunii și că se va vedea ce va „ieși” dupa aceea.

„Eu sunt sceptic, cred că Dumnezeu știe ce va mai apărea. Marea Britanie nu este membră a UE, dar Germania este, și Priștina are sprijinul germanilor pentru fiecare mișcare pe care o face”, a spus Vučić.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img