spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePolitico: Revoltă a țărilor europene împotriva Americii din cauza costurilor mari ale...

Politico: Revoltă a țărilor europene împotriva Americii din cauza costurilor mari ale sancțiunilor împotriva Rusiei

-

Administrația americană devine din ce în ce mai îngrijorată cu privire la consolidarea sprijinului aliaților săi europeni pentru politica de sancțiuni împotriva Rusiei pe fondul înrăutățirii situației economice din Europa, a raportat joi Politico, citând înalți oficiali americani.

- Reclama -

Potrivit Politico, oficialii americani cu sediul în Europa și-au avertizat colegii de la Washington că „unele țări cu populație care susțin Rusia sunt din ce în ce mai supărate din cauza sancțiunilor și dau vina pe SUA pentru creșterea costurilor”. În această lumină, SUA se îngrijorează ca nu cumva liderii europeni să-și retragă sprijinul pentru sancțiunile anti-ruse pe fondul presiunii publice.

„Preocupările au declanșat o serie de apeluri în rândul oficialilor americani de vârf din întreaga administrație cu privire la modul în care să mențină liderii europeni aliniați la strategia americană”, a declarat Politico, citat de doi înalți oficiali americani.

Potrivit unuia dintre oficialii americani, „lucrurile se mențin stabile deocamdată”, relatează Politico. Cu toate acestea, el a descris situația ca fiind „șubredă”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img