spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizePreședintele Serbiei a ordonat doborârea "dronelor inamice"

Președintele Serbiei a ordonat doborârea „dronelor inamice”

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a emis ordin să doboare toate dronele inamice din centrul Serbiei, a anunțat marți ziarul Vecernje Novosti.

- Reclama -

Ordinul a fost dat după ce UAV-uri neidentificate au fost detectate pe cer în apropierea orașului Raska (lângă granița administrativă cu Kosovo și Metohija). Avioanele sârbe MiG-29 au fost trimise pentru escortarea și distrugerea UAV-urilor. Dronele au părăsit imediat spațiul aerian din centrul Serbiei, relatează ziarul. În caz contrar, ar fi fost doborate, pentru că comandantul șef a dat ordine să folosească instantaneu sistemele de apărare aeriană.

Potrivit cotidianului, dronele monitorizau ilegal bazele armatei sârbe.

Ministerul Apărării din Serbia a declarat că viceprim-ministrul, ministrul Apărării Milos Vucevic, însoțit de șeful Statului Major General, Milan Mojsilovic, a inspectat marți garnizoanele militare din orașul Raska.

Vucevic a discutat cu personalul militar care participă la exerciții și și-a exprimat certitudinea că „Armata Sârbă este pregătită să facă față oricărei sarcini și ordin de la comandantul suprem”.

Marți mai devreme, forțele armate sârbe au fost puse în alertă de luptă maximă din cauza situației din Kosovo și Metohija. Vucevic a explicat că situația din Kosovo și Metohija este tensionată, deoarece kosovarii au început să aplice decizia de a interzice plăcuțele de înmatriculare sârbe.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img