spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizePremierul landului Saxonia îi acuză pe politicienii germani care nu vor cooperare...

Premierul landului Saxonia îi acuză pe politicienii germani care nu vor cooperare cu Rusia

-

Michael Kretschmer, premierul landului german Saxonia, a criticat marți declarațiile unor politicieni germani conform cărora cooperarea cu Rusia, inclusiv în domeniul gazelor naturale, nu va mai fi niciodată posibilă.

- Reclama -

Liderul regiunii, care reprezintă Uniunea Creștin Democrată (n.red-partidul fostului cancelar Angela Merkel), a făcut remarcile la o conferință de presă care a fost difuzată de postul de televiziune N-TV.

„Când acest război se va termina, trebuie să avem perspective”, a spus el. Nu se va întâmpla „peste noapte”, a spus el.

„Din punctul meu de vedere, acesta va fi un răspuns la declarațiile că „niciodată, în niciun caz”, „sub nicio formă” [cooperarea cu Rusia nu va avea loc]”, a spus Kretschmer. „Cred că asta contravine istoriei și este o greșeală în ceea ce privește geopolitica.”

„Este ceva la nivel molecular, ceva fizic. Ceea ce este în discuție este că ar trebui să putem asigura producția”, a spus oficialul. „Depindem de un preț competitiv [pentru gaz]. Punctul meu de vedere este că nu va funcționa doar cu GNL”.

El a spus că guvernul german ar trebui să se asigure că prețurile sunt competitive pe termen lung. El și-a exprimat părerea că încheierea conflictului din Ucraina ar fi un loc bun de început.

„Avem nevoie de mai multe inițiative diplomatice, discuții”, a spus oficialul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img