Președintele PNL Maramureș își asumă sancționarea cu avertisment: Ludovic Orban nu are strategie

0
102

Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, a declarat luni că îşi asumă decizia Biroului Executiv al partidului de sancţionare a sa cu avertisment, însă a subliniat că îi va cere preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban, în şedinţa Biroului Politic Naţional, să prezinte un raport de evaluare a activităţii.

„Am auzit şi eu din presă. Normal ar fi fost să fiu invitat la şedinţa BEx atunci când este pus în discuţie numele meu. Niciun fel de problemă, vom discuta în BPN. Eu ceea ce am solicitat voi solicita şi în BPN, ceea ce am solicitat în spaţiul public. (…) Eu nu am fost propus spre excludere, ci spre sancţionare, ceea ce este o mustrare. Mi-o asum, nu e niciun fel de problemă”, a spus Ionel Bogdan, menţionând că îi va solicita preşedintelui Ludovic Orban să prezinte un raport de evaluare a activităţii.

El a subliniat că nu are un motiv de nemulţumire faţă de Ludovic Orban, ci faţă de direcţia în care se îndreaptă Partidul Naţional Liberal.

„Eu nu am un motiv de nemulţumire faţă de Ludovic Orban, am un motiv de nemulţumire faţă de direcţia în care se îndreaptă partidul. De aceea am şi explicat şi în intervenţiile mele publice şi în cadrul comunicatului de săptămâna trecută. Din punctul meu de vedere şi al colegilor mei cu care m-am consultat, cred că trebuie să schimbăm strategia, PNL trebuie să devină un partid catalizator, să strângă dreapta în jurul său, de asemenea să fim pregătiţi anul viitor pentru alegeri. Dacă ne vom izola singuri, cred că mergem într-o direcţie greşită. Nu îi reproşez deocamdată nimic lui Ludovic Orban, ci reproşez lipsa de strategie pentru Biroul Executiv”, a afirmat Ionel Bogdan.

Biroul Executiv al PNL a decis luni sancţionarea cu avertisment a preşedintelui PNL Maramureş, Ionel Bogdan.