spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizePreședintele Parlamentului Serbiei: SUA și Germania sunt mari și puternice în acest...

Președintele Parlamentului Serbiei: SUA și Germania sunt mari și puternice în acest moment, dar măreția și puterea lor se destramă

-

Adoptarea rezoluției privind Srebrenica ar avea consecințe asupra Serbiei, dar și asupra lumii, pentru că dacă aceasta va fi adoptată în acest fel, va avea consecințe mult mai mari asupra lumii și Națiunilor Unite, a declarat astăzi președinta Adunării Serbiei, Ana Brnabić.

Ca răspuns la întrebarea unui jurnalist ce consecințe ar putea avea pentru Serbia adoptarea rezoluției de la Srebrenica, ea a subliniat că ar avea consecințe pentru lume, deoarece nu există o regulă care să nu fi fost încălcată pentru a ajunge la această rezoluție.

- Advertisement -

Au ocolit Consiliul de Securitate, ceea ce înseamnă că nimic altceva nu trebuie să meargă la Consiliul de Securitate. Aceasta este o problemă par exelans pentru Consiliul de Securitate, deoarece Bosnia și Herțegovina este tratată ca o țară care poate amenința pacea și stabilitatea în regiune, motiv pentru care probabil există un înalt reprezentant. Dacă nu ar fi așa, nici nu ar exista un înalt reprezentant, astfel că toate problemele referitoare la Bosnia și Herțegovina trebuie să ajungă în mod absolut la Consiliul de Securitate, și nu la Adunarea Generală”, a spus ea.

Ea a apreciat că cei mari și puternici, dacă vor, pot sparge acel precedent și a adăugat că sunt mari și puternici în acest moment, dar că măreția și puterea lor se destramă încet, tocmai pentru că arată că nu au nicio atenție față de reguli și proceduri.

- Advertisement -

Rezoluția e susținută de Germania si SUA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img