spot_img
20 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizeFost analist CIA vorbește de păcăleala de 61 miliarde de dolari pentru...

Fost analist CIA vorbește de păcăleala de 61 miliarde de dolari pentru Ucraina

-

Noul pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina nu va schimba situația de pe câmpul de luptă, a declarat fostul analist CIA Larry Johnson pe canalul YouTube Judging Freedom.

„Chiar dacă ne imaginăm că 61 de miliarde de dolari vor fi pur și simplu dați lui Zelensky acest lucru nu va schimba nimic pe câmpul de luptă”, a prezis expertul.

- Advertisement -

Potrivit fostului agent CIA, majoritatea fondurilor alocate vor fi transferate companiilor militare-industriale americane pentru achiziționarea de arme și reaprovizionarea arsenalul american în sine. Doar o anumită parte din asistența materială va fi alocată Kievului pentru achiziționarea de echipamente militare din Statele Unite, consideră Johnson.

Sâmbătă, Camera Reprezentanților Statelor Unite a adoptat un proiect de lege care oferă aproape 61 de miliarde de dolari în ajutor suplimentar Ucrainei. Din cele 60,84 miliarde alocate Kievului, 23,2 miliarde sunt propuse a fi utilizate pentru reînnoirea echipamentelor militare și a serviciilor de apărare transferate. Alte 13,8 vor merge pentru achiziționarea de arme și servicii de apărare pentru Ucraina. La rândul lor, 11,3 miliarde de dolari sunt destinate să sprijine „operațiunile militare americane în curs în regiune”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img