Preşedintele moldovean, Nicoale Timofti, a trecut de partea protestatarilor de la Chişinău. Timofti a afirmat că sprijină mai multe revendicări formulate de protestatari şi va încerca să obţină punerea lor în aplicare „în limitele atribuţiilor sale constituţionale”. Manifestanţii de la Chişinău şi-au retras însă revendicarea prin care cereau demisia preşedintelui. Liderii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, care au organizat proteste antiguvernamentale de mare amploare în centrul capitalei Chişinău, nu mai insistă asupra revendicării privind demisia preşedintelui ţării Nicolae Timfoti.
Potrivit Biroului de presă al Administraţiei prezidenţiale din R. Moldova, ei au anunţat că au luat această decizie în timpul întrevederii care a avut loc pe 18 septembrie cu preşedintele Timofti. Reprezentanţii platformei au explicat că revendicarea privind demisia şefului statului a apărut ca «un mijloc de a elibera ţara de sub sclavie» (Demisia preşedintelui este cea mai scurtă cale către dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri parlamentare anticipate – n.r.).
Totodată, participanţii la acţiunile de protest vor solicita în continuare şi vor insista asupra demiterii conducerii Băncii Naţionale a R. Moldovei, Procuraturii Generale a R. Moldovei, Centrului Naţional de Combatere a Corupţiei şi Camerei Superioare de Justiţie, precum şi trecerea la alegerea prin votul poporului a preşedintelui ţării, şi nu la numirea acestuia de către Parlament (în prezent, preşedintele moldovean aeste ales de legislativ – n.r.). Nicolae Timofti a declarat că sprijină multe dintre revendicările protestatarilor, în special alegerea preşedintelui de către cetăţeni şi instituirea ordinii în sistemul bancar moldovenesc, juridic şi al forţelor de interne şi intenţionează să contribuie personal la realizarea acestor obiective, în limita atribuţiilor sale constituţionale. Părţile au ajuns la o înţelegere de a organiza în viitorul apropiat o nouă întrevedere pentru continuarea găsirii unor soluţii pentru numeroase probleme apărute.
Agenţia de presă aminteşte faptul că în trecut liderii protestelor la care iau parte mii de persoane din R. Moldova au solicitat demisia întregii conduceri de vârf a ţării, inclusiv a preşedintelui şi organizarea în primăvară a alegerilor parlamentare anticipate. Organizatorii protestelor au montat în centrul Chişinăului corturi, un orăşel întreg de corturi şi au promis că protestele vor continua până la căderea regimului.