spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasămediuPresedintele Croației: Merkel a creat haosul

Presedintele Croației: Merkel a creat haosul

-

Între 2.000 și 3.000 de noi migranți au intrat marți dimineața în Croația, venind dinspre Serbia, în timp ce autoritățile de la Zagreb se tem că statele vecine ar putea decide să-și închidă frontierele pentru imigranții ilegali, iar președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a pus haosul creat de sosirea masivă a migranților pe seama cancelarului german Angela Merkel, căreia îi reproșează că a invitat refugiații în Europa, relatează agențiile EFE și Hina, conform Agerpres.

- Reclama -

Autoritățile croate nu s-au așteptat la sosirea unui număr atât de mare de migranți într-o singură dimineață, mai ales după închiderea punctului de frontieră situat în apropierea centrului de primire al refugiaților de la Opatovac, unde sunt conduși migranții care trec granița sârbo-croată.

Potrivit postului de televiziune N1, situația în tabără este marcată de tot mai multă nervozitate, întrucât migranții, obosiți și înfrigurați, stau la coadă pentru a fi înregistrați și pentru a primi ajutoare.

Nervozitate pare să se manifeste și în rândul oficialilor croați, care se tem că statele vecine ar putea să-și închidă complet granițele pentru imigranții ilegali. Astfel, Kolinda Grabar-Kitarovic și-a acuzat propriul guvern că a fost prins pe picior greșit de valul de migranți, dar și-a îndreptat criticile și asupra cancelarului german Angela Merkel, căreia îi reproșează că ‘a invitat refugiații în Germania’, iar ‘acum câteva zile, ea (Merkel) a pus piciorul pe frână și a spus că Germania nu poate primi toți acești imigranți economici’. Angela Merkel ‘a făcut acest lucru fără să-și dea seama că, într-un trafic atât de congestionat, a provocat haos pe șosea apăsând frâna, iar acest haos trebuie acum soluționat’, a adăugat președinta croată.

Potrivit Ministerului de Interne croat, în ultima săptămână au ajuns în Croația, venind dinspre Serbia, peste 30.000 de migranți proveniți mai ales din Orientul Mijlociu, dintre care circa 27.000 și-au continuat călătoria către vestul Europei, majoritatea traversând Ungaria și foarte puțini Slovenia.

Acest flux face ca în tabăra de la Opatovac să se afle constant circa 2.500 de migranți, în timp ce celelalte tabere de primire a refugiaților amenajate pe teritoriul croat sunt goale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img