spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăhighlightPremierul croat către Serbia: Duceți migranții și în România

Premierul croat către Serbia: Duceți migranții și în România

-

Prim-ministrul croat Zoran Milanovic a declarat marți că Serbia ar trebui să trimită refugiații și în alte țări, cum ar fi România, deoarece țara sa nu mai face față, transmite postul de televiziune croat HRT.

- Reclama -

Croația a anunțat marți că va închide granițele, decizie calificată de premierul sârb Aleksandar Vucic ca un „dezastru pentru întreaga regiune”.

„Din prima zi (a crizei refugiaților), m-am abținut de la a critica Serbia pentru faptul că refugiații tranzitează această țară de un an de zile. Toată lumea le permite, state mai puternice și mari precum Germania i-au primit. Țări care sunt cel mai puțin periclitate, precum Ungaria, fac scandal. Nu pot critica Serbia, dar o pot îndemna să își îndulcească tonul și să trimită unii dintre refugiați spre Ungaria, unii spre România și Croația. Vom face același lucru și mâine la Bruxelles (la summitul UE — n.r.) — dar (premierul sârb Aleksandar) Vucic nu va fi prezent acolo — vom discuta această problemă și cum anume să fie rezolvată acolo unde începe, în Turcia și Grecia”, a declarat Milanovic în fața presei, citat de agenția națională HINA.


„Nu putem și nu vom accepta 20.000 de persoane în numai două zile”, a adăugat premierul croat, precizând că nici Serbia și nici Ungaria nu s-au confruntat cu astfel de cifre într-un interval de timp atât de scurt.

Din 16 septembrie, Belgradul a încetat să direcționeze migranți spre Ungaria, care a închis frontiera comună de 175 de kilometri printr-un gard de sârmă ghimpată, menționează AFP.

.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img