spot_img
5.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
AcasăAnalizePreședintele comunității evreiești cere atitudini "severe" când apar pretinse acțiuni antisemite: Fiți...

Președintele comunității evreiești cere atitudini „severe” când apar pretinse acțiuni antisemite: Fiți atenți la cuvânt!

-

Președintele Federației Comunităților Evreiești din România (FCER), Aurel Vainer, a subliniat luni importanța luării unei atitudini „severe” când apar manifestări antisemite.

- Reclama -

La un eveniment de comemorare a victimelor Holocaustului, el a mulțumit celor care au lucrat la alianța pentru combaterea rasismului, antisemitismului și memoria Holocaustului și au formulat recent o definiție completă a antisemitismului, lucru care a fost preluat de nenumărate foruri legislative, inclusiv la nivelul Parlamentului European.

Vainer crede că și Parlamentul român ar putea adopta printr-o lege această definiție completă a antisemitismului.

Liviu Beriș, președintele Asociației Evreilor din România Victime ale Holocaustului, le-a mulțumit reprezentanților țărilor aliate care au contribuit la înfrângerea nazismului.

„Acum trebuie să vedem ce se poate face pentru ca acest lucru (faptele din timpul Holocaustului — n.r.) să nu se mai repete și ce am rugămintea la toți, autoritățile de aici și de pretutindeni: fiți atenți la cuvânt! Prin el s-a propagat ura. Ura a fost aceeași indiferent de tehnologia folosită, că a fost modernă sau veche de mii de ani”, a spus președintele asociației.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img