Agerpres: Prețul energiei pe piața spot a bursei OPCOM crește marți cu 20%/ România va importa electricitate toată ziua

0
148

Prețul energiei electrice pe piața spot (PZU) a bursei de specialitate OPCOM, cu livrare în ziua de marți, a ajuns la 314 lei pe MWh, fiind cu aproape 20% mai mare decât prețul energiei cu livrare luni, potrivit datelor publicate pe site-ul operatorului pieței, transmite Agerpres.

Vârful de preț este de 511 lei pe MWh și va fi atins în intervalul 20 al zilei de marți, respectiv între orele 19:00 și 20:00.

Președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Ion Lungu, a declarat, pentru AGERPRES, că una dintre cauze este prognoza extrem de mică privind producția de energie eoliană pentru ziua de marți.

„Mă așteptam la cotații mai ridicate pentru mâine, însă nu estimam un preț mai mare de 300 de lei pe MWh. Prețul pentru mâine, de 314 lei pe MWh, nu cred că este chiar un preț real, cel mai probabil este cauzat de faptul că, după ce zilele trecute producția de energie eoliană a fost foarte mare, se trece brusc la o perioadă de prognoză eoliană redusă”, a precizat Lungu.