spot_img
16.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăExternePresedintele Cehiei, acuza Turcia de santaj in scandalul migrantilor: 20 miliarde de...

Presedintele Cehiei, acuza Turcia de santaj in scandalul migrantilor: 20 miliarde de euro

-

Președintele ceh Milos Zeman a acuzat marți Turcia de ‘șantaj’ în legătură cu ajutoarele financiare considerabile solicitate de Ankara pentru a stopa fluxul de migranți care se îndreaptă spre Europa, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

‘Propunerea inițială a UE către Turcia era de trei miliarde de euro, acum Turcia cere șase miliarde și se vorbește chiar de 20 de miliarde. Oamenii nepoliticoși ca mine consideră asta șantaj’, a spus Zeman, cu prilejul unei conferințe de presă susținute împreună cu omologul său polonez Andrzej Duda.

‘Dl Duda este cu siguranță mai politicos decât mine’, a adăugat șeful statului ceh, cunoscut pentru declarațiile sale controversate.

Practic, președintele polonez, în vizită oficială la Praga, s-a limitat să observe că UE trebuie ‘cu siguranță să ajute țările pe teritoriul cărora se află în prezent tabere pentru refugiați’. ‘Europa ar trebui să furnizeze un ajutor adecvat, să reacționeze la nevoi obiective’, a adăugat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...