spot_img
16.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizePreședintele Autoguvernării Naţionale a Romilor din Ungaria, arestat

Președintele Autoguvernării Naţionale a Romilor din Ungaria, arestat

-

O instanţă din Budapesta a dispus, vineri, arestarea pentru 30 de zile a preşedintelui Autoguvernării Naţionale a Romilor (ORÖ) din Ungaria, János Agócs, care este suspectat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

- Reclama -

Printr-un comunicat, biroul de presă al Tribunalului Budapesta a anunţată că “preşedintele uneia dintre organizaţiile de reprezentare etnică a fost arestat”, acesta fiind suspectat de acceptarea unei mite. Potrivit suspiciunii întemeiate, “în calitatea sa de preşedinte al unui organism care reprezintă o minoritate etnică”, bărbatul a propus în faţa a doi dintre colegii săi că demisionează din funcţia sa de preşedinte al organizaţiei, în schimbul sumei de 30 de milioane de forinţi, (75 000 euro) totodată că va aranja alegerea ca preşedinte al celui care i-ar fi achitat suma cerută în cadrul acestui act de corupţie.

Parchetul a propus arestarea suspectului din cauza pericolului de zădărnicire sau îngreunare a investigaţiei, respectiv a riscului de recidivă în săvârşirea unei infracţiuni.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...