spot_img
13.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizePreședintele așa-numitei republici transnistrene către Moldova: O agresiune ar constitui prologul unui...

Președintele așa-numitei republici transnistrene către Moldova: O agresiune ar constitui prologul unui mare război

-

Președintele Transnistriei, Vadim Krasnoselskii, a îndemnat autoritățile moldovene să nu cedeze provocărilor, care vor atrage Republica Moldova într-o agresiune împotriva republicii nerecunoscute.

- Reclama -

„Vreau să fac un apel către conducerea Republicii Moldova vecine. Nu cedați provocărilor, nu lăsați ca Republica Moldova să fie atrasă într-o agresiune împotriva Transnistriei” – a scris liderul de la Tiraspol pe canalul său Telegram, în legătură cu exploziile, care au avut loc, în ultimele 24 de ore, pe malul stâng al Nistrului.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, este necesar să ne reamintim de negocierile privind reglementarea transnistreană și „să rezolvăm problemelor de importanţă vitală ale celor două state ale noastre şi să nu permitem, în niciun caz, vreo agresiune, care ar putea constitui prologul unui mare război”.

Republica Moldova vrea să rezolve paşnic tensiunile din regiunea separatistă Transnistria, afirmă preşedinta ţării, Maia Sandu. Transnistria este a Moldovei, a spus ea, după o şedinţă a CSS în legătură cu incidentele recente din regiunea separatistă Transnistria. 

Incidentele care au avut loc în ultimele 24 de ore în regiunea transnistreană sunt o escaladare a tensiunilor şi au fost provocate de anumite forţe pro-război, a spus preşedinta Maia Sandu, după şedinţa CSS. Maia Sandu a explicat că în ultimele săptămâni în unele şcoli din localităţile din stânga Nistrului au avut loc mai multe alerte cu bombe. În context, preşedinta Maia Sandu a spus şi a condamnat încercările de a escalada tensiunile în această regiune, şi vă amintesc că această regiune nu este controlată de către autorităţile de la Chişinău. Totodată, Maia Sandu a reiterat că Republica Moldova pledează în continuare pentru soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean şi a negat existenţa vreunei tentative din partea Chişinăului de a institui o blocadă economică a regiunii separatiste. Autorităţile din Moldova monitorizează atent situaţia din stânga Nistrului – a mai spus preşedinta Republicii Moldova, precizând că se întreprind eforturi pentru prevenirea acţiunilor ce pot afecta securitatea naţională. Totodată, autorităţile au îndemnat societatea la calm şi la abţinerea de la distribuirea de informaţii din surse neverificate, în special a celor care incită la ură şi la război.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img