spot_img
6.1 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăActualitatePresa turcă: Instructori americani au antrenat presupusul autor al atentatului din Istanbul

Presa turcă: Instructori americani au antrenat presupusul autor al atentatului din Istanbul

-

Cetăţeanul sirian Ahlam Albashir, care a comis un atac terorist pe strada Istiklal din Istanbul pe 13 noiembrie, fusese antrenat de instructori americani, a informat marţi ziarul Yeni Safak, citând poliţia care investighează incidentul.

- Reclama -

Potrivit ziarului, o filială siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzisă în Turcia, a ordonat atacul.

Terorista a fost reținută la zece ore după ce a fugit de pe strada Istiklal, unde lăsase pe o bancă o geantă cu un dispozitiv exploziv. Ziarul a menționat că poliția din Istanbul și-a folosit toate capacitățile tehnice pentru a-l căuta pe terorist. Au reușit să o găsească folosind 1.200 de camere de supraveghere.

Ministrul turc de Interne Suleyman Soylu a anunțat luni arestarea lui Albashir și a altor 45 de persoane care ar putea fi implicate în atac.

Potrivit Direcției Generale de Securitate din Istanbul, atacul a fost efectuat de Albashir, care a fost trimis cu luni în urmă din orașul sirian Kobani și este afiliat PKK. Când a fost interogată, ea a mărturisit crima.

Atacul cu bombă de pe strada Istiklal din Istanbul din 13 noiembrie a provocat șase oameni uciși și peste 80 de răniți. Echipa de anchetă consideră că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) interzis în Turcia și filiala sa siriană numită Unitățile de Apărare a Poporului sunt complice la explozia teroristă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img