spot_img
3.8 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeIsraelul acuză SUA: O eroare

Israelul acuză SUA: O eroare

-

Ministrul apărării israelian Benny Gantz a calificat o ”eroare” ancheta desfăşurată în Statele Unite cu privire la moartea jurnalistei americano-palestiniene Shireen Abu Akleh, anchetă pe care familia sa a salutat-o marţi drept ”o etapă importantă”, informează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

Potrivit website-ului de ştiri Politico, poliţia federală americană (FBI) anchetează moartea lui Shireen Abu Akleh, survenită în timpul unei unei operaţiuni a armatei israeliene pe 11 mai, în tabăra de refugiaţi palestinieni de la Jenin, în nordul Cisiordaniei.

O decizie neobişnuită, având în vedere relaţiile dintre cele două ţări, luată după ce armata israeliană a refuzat să îl urmărească în justiţie pe soldatul acuzat de uciderea jurnalistei.

FBI a refuzat să confirme sau să dezmintă existenţa acestei anchete, dar ministrul Benny Gantz a indicat că armata israeliană nu va coopera cu SUA în această privinţă.

”Decizia luată de Departamentul Justiţiei american de a desfăşura o anchetă privind moartea tragică a lui Shireen Abu Akleh este o eroare”, a scris ministrul israelian luni pe Twitter.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img