spot_img
-3.3 C
București
joi, februarie 9, 2023
AcasăAnalizePresa britanică: Numărul refugiaților ucraineni fără adăpost crește rapid din cauza crizei...

Presa britanică: Numărul refugiaților ucraineni fără adăpost crește rapid din cauza crizei din UK. În doar o lună creșterea e de 30%

-

În Marea Britanie, numărul refugiaților ucraineni fără adăpost crește rapid din cauza crizei din țară, scrie ziarul Express.

- Reclama -

În doar o lună, în Anglia, numărul migranților care stau pe stradă a crescut cu 30 la sută. În prezent, 2985 de migranți s-au plâns la organele de autoguvernare despre lipsa unui adăpost. Cu toate acestea, ar putea fi mult mai mulți astfel de oameni în Regatul Unit, deoarece nu peste tot autoritățile locale au furnizat date guvernului, se spune în articol.

La rândul său, președintele Asociației Guvernului Local, James Jamison, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această situație. În opinia sa, autoritățile ar trebui să mărească valoarea sprijinului financiar pentru gospodării, astfel încât acestea să nu refuze să accepte ucraineni din cauza crizei costului vieții din Marea Britanie.

În martie, Marea Britanie a lansat programul „Case pentru Ucraina”, care permite persoanelor fizice, organizațiilor caritabile, grupurilor comunitare și întreprinderilor să ofere locuințe temporare și gratuite ucrainenilor. Pentru aceasta, locuitorii regatului pot primi 350 de lire sterline (aproximativ 415 dolari SUA ) pe lună. Cu toate acestea tot mai mulți migranți sunt pe stradă – conform The Guardian, anul viitor numărul lor ar putea ajunge la cel puțin 50 de mii de oameni.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img