Premierul spaniol anunță impunerea controlului direct asupra Cataloniei: Președintele regiunii și guvernul, destituiți/ LIVE VIDEO MADRID

0
93

Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra Cataloniei, prin aplicarea articolului 155 din Constituţie.

„Articolul 155 este constituţional. Se aplică doar în circumstanţe excepţionale. În această ocazie nu s-a putut şi aplicăm articolul 155 pentru că niciun Guvern din nicio ţară democratică nu poate accepta să se încalce legea şi să se impună şi alte criterii. Acesta este motivul pentru care am pus în aplicare acest articol”, a spus Rajoy.

Rajoy a spus că aplicarea articolului 155 are patru obiective: garantarea legalităţii, revenirea la normalitate, revenirea economică şi desfăşurarea de alegeri în situaţie de normalitate.

Măsurile care vor fi solicitate Senatului sunt următoarele: „încheierea mandatului preşedintelui regiunii, a vicepreşedintelui şi a consilierilor.” „Ministerele îşi vor asuma responsabilitatea”, a adăugat Rajoy.

El ar vrea desfăşurarea cât mai rapidă de alegeri, în următoarele şase luni.

 LIVE MADRID: