spot_img
23.6 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăExternePremierul socialist valon: Este de dorit ca România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria...

Premierul socialist valon: Este de dorit ca România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria să iasă din UE

-

Premierul valon Paul Magnette a declarat într-un interviu că ar fi “de dorit” ca România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria să urmeze exemplul Marii Britanii şi să iasă din Uniunea Europeană, relatează Le Monde.

- Reclama -

Descriindu-se drept un “federalist rănit” şi “poate primul eurosceptic socialist”, fostul şef al Institutului de studii europene din cadrul Universităţii Libere de la Bruxelles a pus un diagnostic foarte critic evoluţiei Uniunii, la împlinirea a 25 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht, în Olanda, pe 7 februarie 1992.

Premierul regiunii belgiene Valonia, care a criticat recent CETA – tratatul comercial UE-Canda semnat de Bruxelles după o serie de obiecţii ridicate de regiunea sa – “speră” într-un scenariu care să clarifice viitorul european. Mai exact, el pledează pentru o negociere “dură, dar echilibrată” cu Londra, care să inspire ţările din Europa Centrală şi de Est, precum şi, poate, Danemarca şi Suedia, ce ar putea fi tentate de o negociere a acordurilor comerciale, parteneriatelor şi, în cele din urmă, de o ieşire din blocul comunitar.

 Respectat în cercurile universitate şi unul dintre liderii PS, Magnette este primar de Charleroi şi considerat un posibil succesor al preşedintelui Elio Di Rupo. În interviu, el a trasat conturul unei Europei care este deja “în curs de dezintegrare”, deoarece există ţări “care vor deveni neguvernabile sau guvernate de nebuni”.
spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...