Premierul slovac: UE se va asigura că Brexitul va fi „foarte dureros pentru Marea Britanie”

0
2260

Uniunea Europeană dorește să dea un exemplu și să se asigure că Brexitul va fi „foarte dureros” pentru Regatul Unit, a declarat premierul slovac, Robert Fico, în ediția de luni a Financial Times, relatează AFP conform Agerpres.

„UE se va folosi de această ocazie pentru a le spune oamenilor: ascultați, acum veți vedea de ce este important să rămâneți în UE”, a declarat Robert Fico, a cărui țară deține în prezent președinția prin rotație a UE.

„Chiar dacă este a cincea economie mondială, va fi foarte dureros pentru Regatul Unit”, a insistat premierul slovac, calificând drept „cacealma” optimismul afișat de guvernul britanic.

Aceste declarații contrastează cu declarațiile altor lideri europeni care neagă că doresc să „pedepsească” Marea Britanie pentru că a votat pentru Brexit.

„Nu vrem să negociem (Brexitul) într-un mod care ar pedepsi Regatul Unit și britanicii, însă trebuie să ne asigurăm că interesele Europei și interesele Franței sunt menținute”, a declarat de asemenea secretarul de stat francez pentru economia digitală, Axelle Lemaire, aflat în vizită vineri la Londra.