spot_img
23.5 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăhighlightCulisele cazului Blaga-Bihor

Culisele cazului Blaga-Bihor

-

Audierea copreşedintelui Vasile Blaga la DNA Bucureşti are legătură cu dosarul de corupţie care îl vizează pe şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa, şi în care s-au desfăşurat luni dimineaţă percheziţii la Oradea, atât la sediul Inspectoratului cât şi acasă la chestor, scrie ebihoreanul.ro.

- Reclama -

Potrivit surselor BIHOREANULUI, ancheta DNA Oradea a pornit de la un amplu dosar ce vizează fapte de corupţie comise de şefi ai unor secţii de Poliţie din cadrul IPJ Bihor, printre care Poliția Beiuş, Pietroasa şi Cărpinet.

Numele lui Liviu Popa a apărut ulterior în dosar, iar procurorii anticorupţie ar fi extins cercetările şi faţă de acesta, bănuiala fiind că şeful Poliţiei Bihor ar fi avut cunoştinţă de unele fapte penale comise de subalternii săi de la Beiuş şi nu ar fi luat nicio măsură.

Ca urmare a accidentului produs în 5 septembrie, pe centura Braşovului, de chestorul Popa aflat la volanul unei maşini aparţinând liderului PNL Vasile Blaga, atenţia DNA ar fi fost atrasă şi de împrejurările în care şeful Poliţiei a primit spre folosinţă autoturismul, dar şi relaţiile acestuia cu fostul ministru de Interne.

Între Vasile Blaga şi Liviu Popa există o veche relaţie, chestorul fiind promovat în funcţii importante în Ministerul de Interne pe vremea când la conducere acestuia se afla liderul PNL (ex-PDL).

Popa a fost numit şef la Direcţia Generală Anticorupţie în octombrie 2009, de către fostul ministru de Interne Vasile Blaga după ce ocupase, timp de patru ani, din 2005, postul de inspector şef la IPJ Bihor. Din funcţia de director general al (DGA) Liviu Popa a fost promovat, în noiembrie 2010, chiar la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Chestorul Popa a revenit în fruntea Inspectoratului de Poliţie Bihor în anul 2012.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img