spot_img
1.6 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizePremierul Serbiei Ana Brnabić: Serbia va fi supusă unor presiuni și mai puternice pentru...

Premierul Serbiei Ana Brnabić: Serbia va fi supusă unor presiuni și mai puternice pentru a introduce sancțiuni Rusiei

-

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, a declarat că în perioada următoare Serbia va fi supusă unor presiuni și mai puternice pentru a introduce sancțiuni Rusiei.

- Reclama -

„Există un mare interes al Occidentului, care impune noi teme, dintre care una este de ce Serbia este printre puținele state care nu impune sancțiuni Rusiei” – a declarat Brnabić, adăugând că în perioada următoare Serbiei îi va fi și mai greu, dar președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, „joacă” un rol diplomatic la nivel incredibil și la întâlnirile cu oficialii europeni își folosește cunoștințele din istorie și drept, așa că este foarte greu de combătut.

Brnabić a afirmat că declarația președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind Kosovo a complicat și mai mult poziția Serbiei (Putin a declarat că Donețk și Lugansk au devenit independente în baza precedentului creat de Curtea Internațională de Justiție prin recunoașterea independenței Kosovo: n.r.). Brnabić a mai spus că Serbia trebuie să lupte pentru respectarea dreptului internațional, deoarece astfel își poate apăra interesele. „Serbia încearcă să respecte dreptul internațional și prin aceasta ne deosebim de ceilalți” – a încheiat Brnabić.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img