spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizePremierul Serbiei acuză Occidentul că susține teroarea Kosovo împotriva sârbilor

Premierul Serbiei acuză Occidentul că susține teroarea Kosovo împotriva sârbilor

-

Premierul Serbiei, Ana Brnabić, a declarat că cea mai nouă decizie a Priștinei cu privire la documentele și înmatricularea automobilelor pun Serbia într-o situație dificilă, și în special pe sârbii care trăiesc în Kosovo și Metohia.

- Reclama -

,,În esență scopul este hărțuirea constantă a sârbilor, provocările și teroarea constantă împotriva sârbilor și nimeni nu face nimic în acest sens, ei fac o declarație care poate fi verbal mai dură sau mai puțin dură, dar în practică nu înseamnă nimic”, a spus Brnabić pentru TV Prva.

Brnabić a declarat că majoritatea țărilor occidentale invocă Rezoluția 1244 când este vorba de războiul din Ucraina, dar că în cazul Serbiei aceasta nu este respectată.

„Nu puteți vorbi despre principiul de bază al dreptului internațional și al ordinii juridice, care este inviolabilitatea integrității teritoriale a statelor, fără să spuneți că ați greșit în cazul Serbiei, pentru că nu respectați acest principiu”, a spus. Brnabić.

De asemenea, ea a adăugat că Serbia este unica țară care nu se comportă ipocrit și care respectă dreptul internațional și principiile dreptului internațional, ceea ce presupune că integritatea teritorială a statelor este intangibilă.

Ea a spus că nu există niciun articol în prevederile Acordului de la Bruxelles care să vorbească despre plăcuțele de înmatriculare, subliniind că Priștina nu respectă obligațiile din acest acord.

„În cele 15 puncte ale Acordului de la Bruxelles, niciunde nu se menționează despre plăcuțele de înmatriculare. Noiam îndeplinit toate obligațiile din acord”, a spus Brnabić.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...