spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeBudapesta: Întreprinzătorii maghiari din alte ţări, inclusiv Transilvania, angajează muncitori maghiari în...

Budapesta: Întreprinzătorii maghiari din alte ţări, inclusiv Transilvania, angajează muncitori maghiari în proporţie de 90% ceea ce întăreşte sistemul instituţional

-

Sprijinul acordat pentru dezvoltare economică îi poate menţine pe maghiari pe pământul lor natal, a declarat vineri, la Komárno (Slovacia), Péter Szilágyi, secretar de stat adjunct pentru politici naţionale în cadrul Cancelariei Prim-ministrului conform agenției maghiare de știri MTI.

Secretarul de stat adjunct a vorbit despre acest subiect cu ocazia concursului “Antreprenorul anului” organizat de Asociaţia Întreprinzătorilor Maghiari din Slovacia, în cuvântarea sa festivă rostită la ceremonia de deschidere.

Péter Szilágyi a declarat: resursele comunităţii antreprenoriale sunt de o importanţă strategică pentru prosperitatea naţiunii maghiare, după cum o demonstrează faptul că întreprinzătorii maghiari din afara Ungariei se numără printre cei mai ataşaţi faţă de patria lor.

El a explicat că potrivit sondajelor, întreprinzătorii maghiari din alte ţări angajează muncitori maghiari în proporţie de 90%, ceea ce întăreşte sistemul instituţional. În plus, 60% dintre întreprinzătorii maghiari din aceste ţări, precum şi 76% dintre întreprinzătorii familiali maghiari nu intenţionează să îşi părăsească ţara de origine, în timp ce în cazul studenţilor, de exemplu, acest procent este de 25%.

“Putem observa că, în cazul în care un tânăr din Slovacia, Transilvania sau Voivodina se poate înrădăcina şi poate lansa o afacere, are şanse mult mai mari de a rămâne maghiar pe pământul natal”, a declarat Péter Szilágyi, adăugând că acesta este motivul pentru care au fost lansate programe de consolidare a tinerilor întreprinzători prin mentorat, sprijin financiar şi formări profesionale. El a relatat că, în Slovacia, concursul “Antreprenorul anului”, sprijinit de Secretariatul de Stat pentru Politici Naţionale, prezintă pe de o parte practicile bune şi utile pe care se pot baza şi alţii, arată şi creează exemple de urmat în cadrul comunităţii şi în afara acesteia, respectiv arată cât de multe se pot realiza.

Péter Szilágyi a declarat agenţiei ungare de presă MTI că “programele concepute pentru a sprijini rămânerea maghiarilor pe pământul natal au avut multe rezultate concrete, multe întreprinderi maghiare din străinătate au fost consolidate datorită sprijinului financiar şi profesional.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img