spot_img
-0.8 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizePremierul sârb, replică dură pentru ministrul german de externe

Premierul sârb, replică dură pentru ministrul german de externe

-

Premierul sârb Ana Brnabic a răspuns criticilor la adresa Belgradului din partea ministrului german de externe Annalena Berbock spunând că are un „nivel uluitor de absurditate”. Burbock a condamnat duminică „retorica recentă” a Belgradului, considerând „complet inacceptabilă” o propunere de trimitere a forţelor sârbe în Kosovo.

- Reclama -

Brnabic a reamintit pe Twitter că miniștrii de externe ai țărilor G7, în comunicatul din mai, au cerut respectarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU în soluționarea „orice problemă sau criză din lume ( Libia , Siria , Yemen , Somalia și așa mai departe)”.

„Acum, în mod surprinzător, Ministerul German de Externe afirmă în mod explicit că UNSCR 1244, care stipulează că Serbia are dreptul de a solicita returnarea unui anumit număr de forțe de securitate în Kosovo, ar trebui ignorată, deoarece acest lucru este „inacceptabil”, a scris Brnabic.

Ea s-a întrebat „pe baza ce criterii” se decide ce rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU trebuie respectată și care trebuie ignorată. „Un nivel uimitor de absurd”, a adăugat premierul sârb.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img