spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de externe german acuză Serbia și susține Kosovo

Ministrul de externe german acuză Serbia și susține Kosovo

-

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat duminică că retorica Serbiei cu privire la problema Kosovo este inacceptabilă, deoarece se presupune că adaugă la tensiunile din jurul Kosovo.

„Kosovo a redus tensiunile prin amânarea alegerilor locale. Retorica recentă din Serbia a făcut contrariul. Sugerarea trimiterii forțelor sârbe în Kosovo este complet inacceptabilă”, a scris ea pe contul său de Twitter: „Tot sprijinul meu se îndreaptă către dialogul condus de UE”.

- Advertisement -

Anterior, poliția din Kosovo l-a reținut pe Dejan Pantic, un fost polițist sârb, la punctul de control Jarinje de la granița administrativă dintre Kosovo și Metohija și centrul Serbiei. Ca răspuns, populația sârbă a ridicat baricade pe o autostradă în mai multe așezări din apropierea punctului de control și a ieșit în stradă în semn de protest pentru a nu lăsa ca Pantic să fie dus la Pristina.

Pe 10 decembrie, președintele republicii nerecunoscute Kosovo, Vjosa Osmani, a luat decizia de a amâna alegerile anticipate în zonele de nord din Kosovo și Metohija, populate de sârbi.

În aceeași zi, președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat într-o adresă adresată națiunii că Belgradul va cere KFOR să desfășoare forțe în Kosovo și Metohija în conformitate cu rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al ONU.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img