spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitatePremierul sârb anunță finalizarea cu 15 luni mai devreme a șoselei de...

Premierul sârb anunță finalizarea cu 15 luni mai devreme a șoselei de mare viteză spre Clisura Dunării și ironizează România: Vom facilita cetățenilor români o conexiune mult mai bună cu alte părți ale Europei și chiar cu unele părți ale României

-

Președintele Guvernului Serbiei, Miloš Vučević, a vizitat astăzi lucrările de construire a stratului final de asfalt pe primul tronson al Coridorului Dunărean, la bucla Požarevac, anunțând că această șosea de mare viteză va fi finalizată în septembrie 2025, adică cu 15 luni înainte de termenul convenit.

- Reclama -

„Aceasta este vestea pe care am primit-o de la partenerii noștri chinezi. În septembrie 2025, întreaga șosea cu lungimea de 68 de km va fi finalizată și complet conectată de la autostrada Belgrad – Niš până la Golubac. Mai departe ne așteaptă legătura spre Donji Milanovac și, de asemenea, legătura cu restul Serbiei de Est”, a spus Vučević, adăugând că Coridorul Dunărean va revigora întregul district Braničevo, totodată apreciind că, în curând, Serbia va deveni cel mai frumos loc de trăit din Europa.

- Advertisement -

„Orașul Požarevac va fi mai aproape și mai accesibil, va avea șansa de a se dezvolta mai bine, la fel și localitățile Veliko Gradište, Golubac și Smederevo, ca parte a Coridorului Dunărean. Este un lucru la care am putut doar să visăm până acum”, a menționat Vučević.

El a subliniat că lucrările nu se vor opri aici și că se planifică construirea unui pod care va face legătura între Biserica Albă, Banatska Palanka și Cetatea Ram.

- Advertisement -

„Astfel, acea parte, cândva cea mai neglijată și cea mai depărtată a Districtului Banatului de Sud, va fi conectată cu Districtul Braničevo și astfel va facilita cetățenilor români să aibă o conexiune mult mai bună cu alte părți ale Europei și chiar cu unele părți ale României”, a subliniat Vučević.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img