spot_img
31.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeNoul ambasador rus la București: Se creează o impresie că România este...

Noul ambasador rus la București: Se creează o impresie că România este atrasă în mod insistent în conflictul din Ucraina, împingând-o la acțiuni mai intense. Cred că acum devine tot mai clar că țările din afara NATO se pot simți mult mai în siguranță decât membrii acestei Alianțe

-

România acordă cu adevărat ajutor militar Ucrainei”, a spus diplomatul. „Cel mai recent exemplu este decizia de a trimite în Ucraina unul dintre sistemele de apărare aeriană ”Patriot” de care dispune România”.

- Reclama -

Nu putem ignora și alegațiile comandamentului militar al Ucrainei, conform cărora avioanele F-16 trimise în Ucraina ar putea efectua misiuni de luptă decolând de la bazele aeriene situate în țările vecine, inclusiv din România. S-a spus în mod repetat că Moscova va considera zborurile avioanelor de luptă de pe teritoriile țărilor membre NATO drept participare a acestor țări la conflict”.

- Advertisement -

Ambasadorul Rusiei a reamintit că, în timpul vizitei în Vietnam când a comentat atacurile lansate de Kiev asupra teritorului Rusiei, președintele Vladimir Putin a calificat astfel de acțiuni ca fiind „aproape” de agresiune.

„Și totuși, pentru Rusia, amenințarea nu vine dinspre România, ci dinspre blocul NATO condus de SUA în ansamblul lui și care protejează în primul rând interesele americane”, a spus Lipaev, „În același timp, se creează o impresie că România este atrasă în mod insistent în conflictul din Ucraina, împingând-o la acțiuni mai intense. Cred că acum devine tot mai clar că țările din afara NATO se pot simți mult mai în siguranță decât membrii acestei Alianțe”.

- Advertisement -

”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img