spot_img
23.5 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăExterneVIDEO/Premierul sârb, alungat cu pietre de la ceremonia de comemorare a victimelor...

VIDEO/Premierul sârb, alungat cu pietre de la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica/ UPDATE Premierul sârb, lovit în cap cu o piatră/ Serbia denunta o tentativa de asasinat

-

Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost nevoit să plece sâmbătă de la ceremonia care comemora împlinirea a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, după ce o parte dintre participanți au început să-l huiduie și să arunce cu pietre în direcția lui și a delegației sale, relatează Reuters și AFP. conform Agerpres.

- Reclama -

UPDATE: INCIDENTUL FILMAT DE O RADIO SARAJEVO:

 

vucic77UPDATE: Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost atins la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la ceremonia de comemorare a victimelor masacrului de la Srebrenica la 20 de ani de la evenimentele din 1995, fiind nevoit să plece în grabă de la locul incidentului, relatează France Presse, citând agenția sârbă de presă Tanjug.

UPDATE, 16.20: Ministrul de interne sârb a calificat sâmbătă drept „tentativă de asasinat” incidentul de la ceremonia organizată cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la masacrul de la Srebrenica, de unde prim-ministrul Aleksandar Vucic a fost alungat cu pietre și huiduieli de mulțime, relatează Reuters.

Agenția de știri sârbă Tanjug a scris că Premierul sârb Aleksandar Vucic a fost atins la cap de o piatră aruncată de unul dintre participanții la ceremonia de comemorare și că i s-au spart ochelarii. Premierul sârb a părăsit în fugă cimitirul memorial, înconjurat de agenții serviciului său de pază.

„Este un atac scandalos și pot spune că poate fi perceput ca o tentativă de asasinat”, a declarat Nebojsa Stefanovic pentru postul sârb de televiziune Pink.

„Bosnia nu a reușit să asigure nici măcar condițiile minime pentru siguranța prim-ministrului”, a adăugat ministrul sârb de interne.

La rândul său, șeful diplomației sârbe, Ivica Dacic, a condamnat „un atac asupra întregii Serbii”.

„Prim-ministrul s-a comportat ca un om de stat decizând să meargă să-și prezinte omagiile în fața victimelor. Este un atac nu numai asupra lui Vucic ci și asupra întregii Serbii și a politicii sale de pace și cooperare regională”, a afirmat ministrul de externe într-un comunicat citat de AFP.

MOMENTUL FUGII PREMIERULUI SARB, FOTO TANJUG:

vucic-napad1Potrivit Reuters, delegația premierului sârb a fost văzută îndreptându-se în viteză spre mașinile situate pe un deal din apropierea locului de desfășurare a ceremoniei, dar precizează că nu știe dacă Aleksandar Vucic a părăsit definitiv locul incidentului. AFP relatează că Vucic a plecat în fugă din cimitirul memorial, înconjurat de membrii serviciului său de pază, în timp ce organizatorii lansau prin portavoci apeluri la calm.

CITITI SI:Deutsche Welle/ Masacrul de la Srebrenița: după 20 de ani

Aleksandar Vucic a depus o floare în fața unui monument pe care se află numele a celor peste 6.200 de victime identificate și înmormântate în acest cimitir, când mulțimea a început să scandeze „Allah Akbar” (Dumnezeu e mare) și să arunce cu pietre în direcția lui.

napadacÎnainte de a pleca spre Bosnia, premierul sârb a dat publicității un comunicat în care a condamnat „crima monstruoasă” de la Srebrenica.

„Au trecut 20 de ani de la teribila crimă din Srebrenica. Nu există cuvinte care să poată fi rostite pentru a exprima tristețea și regretele pentru victime, nici furia față de cei care au comis această crimă monstruoasă”, a notat Vucic într-o scrisoare deschisă, însă fără a folosi cuvântul „genocid”.

Mii de persoane sunt prezente sâmbătă la Srebrenica pentru a participa la ceremoniile care marchează 20 de ani de la masacrarea a 8.000 de bărbați și băieți musulmani.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...