spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizePremierul polonez recunoaște că se negociază trimiterea de către țările NATO...

Premierul polonez recunoaște că se negociază trimiterea de către țările NATO de trupe in Ucraina: Noi nu vom participa

-

Premierul polonez Donald Tusk a declarat astăzi că Polonia nu intenționează să participe direct la războiul de pe pământul ucrainean.

„I-am informat despre acest lucru pe președintele francez Emmanuel Macron și pe președintele american Joseph Biden”, a spus el la o conferință de presă la Gliwice, întrebat despre negocierile aflate în desfășurare la Bruxelles între miniștrii de externe ai țărilor membre NATO, despre posibila creare a unei misiuni a Alianței în Ucraina.

- Advertisement -

El a adăugat că nu va comenta această problemă până când nu va avea informații complete despre conținutul acestor negocieri și rezultatele acestora.

„Deocamdată, pot repet ceea ce i-am spus președintelui Macron, ceea ce le-am spus altor lideri, inclusiv președintelui Biden – Polonia nu plănuiește nicio participare directă la războiul de pe pământul ucrainean”, a spus Tusk, relatează PAP.

- Advertisement -

O întâlnire de două zile a miniștrilor de externe ai țărilor NATO este în desfășurare de miercuri, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la semnarea Tratatului de la Washington.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img