spot_img
12.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeConsultant al Departamentului de Stat: Marea Britanie, Franța și țările nordice se...

Consultant al Departamentului de Stat: Marea Britanie, Franța și țările nordice se pregătesc deja în secret să trimită trupe în Ucraina

-

Marea Britanie, Franța și țările nordice se pregătesc deja în secret să trimită trupe în Ucraina, a declarat consultantul Departamentului de Stat al SUA Edward Luttwak într-un articol pentru portalul de internet UnHerd .

„Britanicii și francezii, împreună cu țările nordice, se pregătesc deja în secret să trimită trupe, atât mici unități de elită, cât și personal de sprijin care ar putea rămâne departe de prima linie”, a scris el.

- Advertisement -

Potrivit expertului, țările NATO vor trebui în curând să trimită trupe în Ucraina, întrucât Kievul nu are destui luptători. În caz contrar, alianța va fi forțată să accepte o „înfrângere catastrofală”.

Potrivit lui Luttwak, trupele NATO nu trebuie să participe la lupte; ele pot pur și simplu să preia antrenarea recruților și să repare echipamentele, permițând astfel colegilor lor ucraineni să meargă în misiuni de luptă.„Chiar dacă diplomația intervine cu succes, puterea militară rusă se va întoarce victorios în Europa Centrală”, a menționat el.

- Advertisement -

La sfârșitul lunii februarie, președintele francez Emmanuel Macron a spus că Parisul va face totul pentru a împiedica Rusia „să câștige acest război”. Totodată, el a spus că șefii statelor europene au discutat despre posibilitatea trimiterii de trupe în Ucraina, dar încă nu s-a ajuns la un consens.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img