Premierul francez Edouard Philippe a declarat că acceptă “cu umilinţă, dar şi cu determinare” rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, informează dpa.

Former French Economy Minister Emmanuel Macron looks on after delivering a speech during a press conference to announce his candidacy for next year’s presidential election on November 16, 2016 in Bobigny, near Paris. / AFP / PHILIPPE LOPEZ (Photo credit should read PHILIPPE LOPEZ/AFP/Getty Images)

“Când ajungi în poziţia a doua în alegeri, nu poţi să spui că le-ai câştigat”, a recunoscut Philippe duminică seara, subliniind totodată că Adunarea Naţională, partidul de extrema dreaptă al Marinei Le Pen, a câştigat primul loc şi la alegerile europene din 2014.

Philippe afirmă că rezultatele confirmă că alegerea lui Emmanuel Macron ca preşedinte în 2017 împotriva Marinei Le Pen a redesenat harta electorală franceză:”Vechile clivaje nu mai există!”

Guvernul a primit mesajul alegătorilor “puternic şi clar”, a spus premierul, promiţând că va încerca să facă mai mult pentru “regiunile care se simt uitate” şi “să facă politicile noastre mai umane, fără a ne pierde ambiţiile sau îndrăzneala”.

Formaţiunea Adunarea Naţională, condusă de Marine Le Pen, s-ar situa pe primul loc la alegerile europene, cu circa 24% din voturi, în faţa partidului preşedintelui Emmanuel Macron, Republica în Marş (La Republique en Marche), care ar fi obţinut între 22 şi 23% din voturi, conform sondajelor la ieşirea de la urne, conform agenţiilor internaţionale de presă.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?